Piksi pred Belgiju i Bugarsku: Bez Lazovića i Milinković-Savića zbog povreda, četvorica mladih dati Druloviću

Stojković je rekao da će Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović propustiti mečeve sa Belgijom i Bugarskom.

„Lazović ima problema sa povredom zadnje lože, a Sergej Milinković-Savić sa ligamentima kolena. Mijat Gaćinović neće igrati iz istih razloga, iako nije stavljen na spisak. Ne može da odigra čitavih 90 minuta, jer je rovit. Srđan Babić ima upalu grla, angina, i rekao sam već da ne treba da dolazi ovde. Ako bude bilo bolje i ako se bude dobro osećao, on će se priključiti u sredu ekipi. Tako da neće biti na raspolaganju u utakmici sa Belgijom. Ne želimo taj rizik da eventualno dođe do nekih problema što se tiče drugih igrača.

Mladi fudbaleri su poslati na reprezentativne obaveze kolegi i novom selektoru omladinske selekcije Ljubinku Druloviću.

„Odlučili smo se da neke igrače pošaljemo, naravno one koje imaju pravo da igraju za naš mladi tim. To su Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić, Vladimir Lučić i Petar Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim.. Ove ostale igrače očekujemo da dođu i da budu na raspolaganju“, istakao je Piksi.

Zatim se selektor osvrnuo na rivala u prijateljskom meču, ekipu Belgiju.

„Imamo veoma tešku utakmicu sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Pogotovo su jaki u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igraju u Belgiji. Moždataj meč dolazi u jednom delikatnom momentu, jer nam je fokus na na utakmicu sa Bugarskom koja se igra 19. novembra. S tim u vezi, naravno da ćemo mi podeliti minutažu što se tiče Brisela. Koliko god mi bili u Briselu, ipak naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem jednu tešku proveru, jako tešku, obzirom da je Belgija izuzetno jak protivnik, ali da odigramo najbolje što je moguće“, rekao je Piksi.

Bugarska je promenila selektora, Srbija je oslabljena, da li to nešto menja kod Piksija?

„Pa u principu ne menja ništa, mi znamo svoj cilj i želimo da ga ostvarimo. Mi ovakvu šansu apsolutno ne želimo da propustimo. Ta utakmica se igra na domaćem terenu, uz sav respekt prema bugarskoj ekipi. Ipak, smatramo da imamo dovoljno i pameti, kvaliteta i motivacije, i svega onoga što treba jedan tim da ima. Prema tome sve je u našim rukama i da mi sami o sebi odlučujemo, da mi delimo našu sudbinu. I verujem da će tako i biti. Jesu promenili selektora, ali selektor ne igra. Koliko znam, još uvek nisam video selektora da je ušao u teren i da je igrao. Dakle, ne verujem da će i oni imati tu privilegiju. Ne menja se ništa, cilj ostaje isti. Želim se da odvedem u na Evropsko prvenstvo“, naveo je Stojković.

Srbija će 15. novembra u Briselu odigrati prijateljski meč sa Belgijom. Izabranici Dragana Stojkovića će četiri dana kasnije biti domaćini Bugarskoj u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbiji će biti dovoljan bod na meču sa Bugarskom za plasman na EP 2024. „Orlovi“ mogu da obezbede plasman na kontinentalni šampionat već 16. novembra ako Crna Gora ne pobedi Litvaniju.

Prvo mesto na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. drži Mađarska sa 14 bodova, Srbija je druga sa 13, a Crna Gora se nalazi na trećoj poziciji sa osam. Litvanija je treća sa šest, dok je Bugarska poslednja sa dva.

(RTS)


Ostavite komentar