Pavkov: Želim što pre na teren, cilj je da Čukarički izbori za Evropu

Napadač Čukaričkog je odradio prvi trening s prvim timom i naveo da su utisci pozitivni.

„Upoznao sam sve momke, obavio razgovor sa šefom, odradio prvi trening. Neke od novih saigrača sam poznavao i od ranije. Ekipa je mlada, voljna da radi i što je najbitnije željna rezultata. Uz nekoliko iskusnih igrača to je jedna zaokružena i zdrava priča“, rekao je Pavkov. 

Pavkov je u dosadašnjom karijeri između ostalih klubova nastupao za Vojvodinu, Radnički Niš, Crvenu zvezdu i Al Fejhu.

„Uvek volim da posavetujem mlađe igrače, da podelim iskustva. Nadam se da ćemo svi zajedno da napravimo rezultat, i da Čukarički ostane zdrava sredina, sa sjajnim odnosom mlađih i starijih igrača“, naveo je napadač.

Bivši fudbaler Crvene zvezde prošao je pripreme sa Al Fejhom, sa kojom je potom sporazumno prekinuo saradnju.

„Prošao sam čitav trenažni proces u Abu Dabiju sa sad već bivšim klubom. Imao sam kratku pauzu, radio sam individualno. Nadam se da ću uskoro biti maksimalno spreman i da ću moći da pomognem ekipi. Verujem da mi je potrebno nekih sedam dana adaptacije, želim što pre na teren“, naglasio je igrač Čukaričkog.

Pavkov bi mogao da debituje za Čukarički već u duelu protiv Crvene zvezde koji je na programu u subotu od 16.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

„Prvi cilj je da se što pre spremim, želim da budem na visokom nivou. Da li će to biti dovoljan period do meča sa Crvenom zvezdom, videćemo u narednim danima. Lične ambicije Pavkov nikad nije stavljao ispred klupskih. Sve je podređeno timskim ambicijama, da zajedno sa ovim momcima ostvarimo što bolji uspeh, što bolji plasman na tabeli, da se izborimo za Evropu, a videćemo sa koje pozicije,“ istakao je visoki napadač.

Priznao je Pavkov da se teško navikavao na život u Saudijskoj Arabiji i da mu je prijao povratak u Srbiju.

„Nisam dugo van Srbije, godinu i po dana sam bio u inostranstvu. Drago mi je da sam se ovde vratio, drago mi je što sam u Čukaričkom, u klubu koji je zdrava sredina, klub koji već godinama unazad stoji čvrsto na nogama. Naišao sam na sjajan odnos svih u klubu, uprave, stručnog štaba, igrača, zaposlenih. Drago mi je da sam ovde, sve smo se vrlo brzo dogovorili, nadam se na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Pavkov.

Čukarički trenutno zauzima četvrto mesto u Superligi Srbije sa 35 bodova, ispred su TSC, Crvena zvezda i Partizan, a na petoj poziciji se nalazi Novi Pazar sa 30 bodova.

(RTS)