Partizan u Surdulici traži treću pobedu u prolećnom delu sezone

Meč prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe na tabeli igra se od 13.45 i otvoriće subotnji program u čijoj šemi se nalaze još dve utakmice.

Partizan je sa dve pobede otvorio prolećni deo sezone i pokazao da može da pobeđuje i u utakmicama na mali, kao i na veliki broj golova. Nakon minimalnog trijumfa u Ivanjici na teškom terenu, „crno-beli“ su na svom terenu ubedljivo savladali IMT.

Zadovoljni su bili svi u taboru vodeće ekipe na tabeli, naročito novajlije koje su pokazale da će biti od velike pomoći timu u pokušaju da se trofej šampiona Srbije vrati u vitrine u Humskoj.

Od pet golova koliko je Partizan postigao prethodnog vikenda, tri su postigla zimska pojačanja. Bojan Kovačević, Jung-Džun Goh i Denil Kastiljo su uz prve minute u „crno-belom“ uspeli i da se prvi put upišu u strelce, doprinevši na taj način ubedljivom izdanju svoje ekipe.

Međutim, dobra atmosfera u Partizanu pred meč nije trajala dugo. Beogradski mediji su preneli da je Ksander Severina napustio Srbiju usled neisplaćenih bonusa, što je trener „crno-belih“ Igor Duljaj potvrdio, ali i rekao da će sve biti u redu, kao i da će najveći problem za njegov tim u Surdulici biti stanje terena.

Sa druge strane, Radnik se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji. Surduličani su u drugi deo sezone ušli sa poslednjeg mesta uz samo 11 osvojenih bodova. Nakon dva odigrana meča u nastavku takmičenja, ekipa Dušana Đorđevića ima isti bodovno saldo i dva koraka je bliže ispadanju.

Nije Radnik još uvek postigao gol u 180 minuta fudbala u 2024. godini, a ni raspored im nije bio naklonjen, s obzirom na to da su im protivnici u prva tri kola ekipe koje zauzimaju tri od prva četiri mesta.

Napad je i u prvom delu sezone predstavljao najveći problem Radnika. Nakon 21 odigrane utakmice postigli su samo 11 golova i moraće pre svega da porade na efikasnosti kako bi imali šansu za opstanak.

Partizan će svakako imati ulogu velikog favorita u meču i sve osim pobede izabranika Igora Duljaja predstavljalo bi prvorazredno iznenađenje.

(RTS)