Partizan spreman za veliki izazov, Uefina kazna na razmatranju

Podsećamo Uefa je kaznila Partizan sa dve utakmice bez publike zbog neprimerenog ponašanja navijača na prvom susretu srpskog i turskog kluba. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Evropske kuće fudbala, ova odluka je doneta zbog rasističkih uvreda na račun fudbalera Malatije, u čemu je najviše na udaru bio Mičel Donald nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Partizan je trebalo da plati i kaznu od 24.250 evra zbog toga što su navijači bacali predmete, palili baklje i blokilarli stepenište, obrazloženo je u odluci Kontrolnog, diciplinskog i etičkog tela Uefe.

Ipak iz Partizana poručuju da će sprovesti pravne postupke kako bi Uefa eventualno promenila odluku. Većina članova uprave kluba nalazi se u Malatiji, među kojima je i Vladimir Vuletić potpredsdnik i šef pravnog tima crno – belih.

"FK Partizan će već sutra (petak) uložiti žalbu disciplinskoj komisiji i mi ćemo biti u prilici da insistriramo na usmenom saslušanju u Nionu u skladu sa članom 63. Disciplinskog pravlnika Uefe. Takođe ćemo zahtevati da se usled obrazložneg predloga koje čemo podneti i racionalnih razloga donese odluka o privremenoj supenziji dejstva kazne do isteka žalbenog postupka. Podsećam da ni jedna odluka ne može biti pravsnožna, do okončanja žalbenog postupka" optimističan je Vuletić.

O ovome će se više znati u narednim danima, a misli Partizana su svakako usmerene na revanš meč u Malatiji. Očekuje se da će na stadionu, koji može da primi 27 hiljada ljudi, biti užarena atmosfera. U stručnom štabu petoplasirane ekipe turskog prvenstva radi 35-godišnji Damir Ibrić, koji je osim u Turskoj i Fracuskoj svoju igračku karijeru gradio nastupajući i za klubove iz našeg regiona.

"Navijači Malatije znaju kakve su neprijatnosti doživeli članovi kluba na gostovanju u Beogradu. Voleo bih da ne uzvrate burno jer su Turci poznati kao veoma strastveni igrači. Što se tiče utakmice Partizan ima rezultatsku prednost, a mi ogroman motiv da odigramo bolje i nadoknadimo zaostatak", rekao je Ibrić.

Trener Partizana Savo Milošević uvereva da će igrači Partizana biti pre svega pshiloški spremni za revanš u Anadoliji.

"Partizan je navikao da igra ovakve utakmice. Nećemo se uplašiti ambijenta", rekao je Savo Milošević.

Utakmica Malatija – Partizan počinje u 19 sati po srpskom vremenu. Pobednik dvomeča u Plej-ofu kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope, sastaje se sa boljim iz duela Aris – Molde. Norveški tim je prvu utakmicu dobio sa 3:0.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike