Partizan osvojio Banovo brdo

Ekipa Miroslava Đukića, vidno raspoloženog posle meča (barem za sada priče o njegovoj smeni će utihnuti), modifikovala je svoj pristup i to mora da bude najveća pohvala Čukaričkom.

Crno-beli su igrali u srednjoj zoni, koristili su srednji presing u 4-4-2 obliku (na terenu su bili i Ožegović i Tavamba), a to je funkcionisalo zbog kombinacije dobre primene kolektivnih defanzivnih principa i nešto slabije igre sa loptom domaćeg tima.

Partizan je napadao uglavnom u tranziciji, koristeći pre svega brzi napad, ređe kontranapad. Upravo tako su fudbaleri Partizana, prvo Tavamba a potom i Ožegović (postigao posebno lep gol), stizali do pogodaka.

Kada god bi stizali u napadačku trećinu terena, a to se dešavalo sve češće kako je igra Čukaričkog, koji je jurio zaostatak, postajala aljkavija, fudbaleri Partizana su stizali barem do udaraca.

Nastavak je doneo umereniji Partizan, što je, sudeći po ulascima na teren Jevtovića i Ilića, bila i namera gostiju.

Čukarički je pokušao da bude ofanzivniji, ali sve što je tim Nenada Lalatovića stvorio na ovom meču spada u red takozvanih "kontrolisanih šuteva", odnosno onih udaraca koje ekipa dopušta rivalu jer na gol odlaze iz veoma nepovoljnih pozicija.

U narednom kolu Partizan igra protiv Radnika iz Surdulice u Humskoj.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike