Partizan nakon sjajne igre nadigrao TSC i konačno pobedio

Sjajna fudbalska predstva u Bačkoj Topoli. Obe ekipe su ušle u meč sa imperativom pobede. To se videlo i na terenu. Otvoren meč, puno energije, trčanja, pasova, naravno grešaka i šansi. Na kraju Partizan je bio uspešniji i zasluženo je stigao do trijumfa.

Crno-beli su izuzetno agresivno ušli u duel. Konstantno su pritiskali rivala. Stvoreno je nekoliko prilika pred golom domaćina. Takva igra isplatila se Partizanu u 12. minutu.

Presečen napad domaćina, pogrešio je Stojić. Lopta je stigla do Jovića, koji se oslobodio čuvara i uposlio Rikarda na ivici šesnaesterca. Ovaj je zakoračio u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Ilića.

Crno-beli su imali priliku da uvećaju prednost. Nakon kontranapada Jović je izbio sam ispred golmana, ali je Ilić iz ovog duela izašao kao pobednik. Par minuta kasnije nova kontra i ponovo je Jović bio sam ispred golmana, ali ni ovog puta nije uspeo da ga savlada.

U 20. minutu stigla je kazna za propuštene prilike. Nakon što je Saničanin oborio Jovanovića sudija je dosudio slobodan udarac negde oko 18 metara po sredini gola. Ilić je izveo slobodan udarac, lopta se odbija od stative, na nju je naleteo Jovanović i poslao je u gol.

TSC je nastavio da napada, crno-beli su se povukli, tako da se težište igre preseliko na polovinu crno-belih. Sjanu priliku propustio je Ratkov kada je sa nekoliko merata uspeo da pošalje loptu preko gola.

Novu veliku priliku da preokrene rezultat imao je TSC u 33. minutu. Pokušao je Đakovac iz sredine šesnaesterca, Saničanin je uspeo da odbrani svoj gol. Lopta se ponovo odbila do Đakovca koji sa iste pozicije prebacuje gol Partizana.

Crno-beli su ponovo zapretili u 40. minutu, nakon odlične kretnje lopta je došla do Rikarda u kaznenom prostoru, opalio je sa oko 12-13 metara, ali je pogodio prečku.

U samom finišu prvog poluvremena crno-beli su stigli do vođstva, ali je gol Rikarda poništen zbog ofsajda, VAR je samo potvrdio ovu odluku linijskog sudije.

Partizan je do nove prednosti stigao u 48. minutu. Rikardo je dodao loptu do Natha, koji je sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, golman Ilić krajnjim naporom je odbio loptu, ali samo do Jovića koji je preciznim udarcem šalje pod prečku.

Gosti su nastavili da napadaju, ređale su se prlike pred golom TSC-a. Ipak, odbrana domaćina je uspevala da sačuva svoj gol. Domaćin je potom uspostavio terensku ravnožu i krenuo ka golu rivala.

Sjanu priliku da izjednači TSC je propustio u 58. minutu. Đakovac je opalio sa oko 18 metara, ali je golman Popović uspeo da odbrani njegov udarac.

Nastavio je domaćin sa velikim pritiskom na protivnika, dugo je TSC kružio oko odbrane crno-belih, ali nikako nije uspeovao da probije bedem ispred golmana Popovića.

Crno-beli su uvećali prednost u 70. minutu. Nakon kornera sa desne strane lopta je došla do Filipovića koji je snažnim udarcem zakucava u mrežu.

TSC je svim snagama krenuo ka golu rivala. Stvorio je nekoliko prilika ali je odbrana crno-belih bila na mestu i odbila je sve nalete domaćina.

Na kraju TSC – Partizan 1:3.

Superliga, plej-of 3. kolo:

Subota:
Novi Pazar – Radnički KG 0:1
Vojvodina – Voždovac 2:0

Nedelja:
Crvena zvezda – Čukarički 4:0

Ponedeljak:
TSC – Partizan 1:3

Tabela:
Crvena zvezda 89
TSC 65
Čukarički 65
Partizan 61
Vojvodina 61
Novi Pazar 50
Voždovac 45
Radnički KG 41

(RTS)