“Orlići“ nakon preokreta savladali Jermeniju

Nakon bezidejnog prvog poluvremena u kome naša selekcija nije uspela da uputi udarac u okvir gola, i primljenog gola, usledilo je drugo poluvreme. Naši su zaigrali kao preporođeni, i sa četiri gola preokrenuli rezulta i stigli do važne pobede u ovim kvalifikacijama.

Posle prvih deset minuta igre, gde su naši dominirali i gradili akcije, Jermeni su preuzeli inicijativu i sve više pretili. Stvorili su nekoliko izglednih prika i samo zahvaljujući nepreciznosti Mirzojana, Srbija je uspela da sačuva mrežu.

Naši reprezentativci uspevaju da se oslobode pritiska i prenesu težište igre na polovinu protivnika. Gavrić je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je lopta zakačila jednog igača u živom zidu i odbila se u korner.

Prvu pravu šansu za gol naša ekipa je propustila u 28. minutu. Gavrić je u šesnaestercu odlično odložio loptu za Šehovića, koji je šutirao sa oko osam-devet metara, ali je bio neprecizan.

Potom su zapretili i Jermeni nakon prodora po levoj strani ubačena je lopta u šenaesterac, usledio je udarac, srećom neprecizan. U 34. minutu nakon kornera Šogujan šalje loptu u našu mrežu, ali je pogodak poništen zbog toga što je lopta na putu do mreže zakačila ruku jednog igrača Jermenije.

Međutim, dva minuta kasnije domaćin je poveo. Nakon skraćenog kornera sa leve strane, lopta je kratko do Šoujana, koji je centrirao i na prvoj stativi pronašao Mirzojana, koji glavom šalje loptu u suprotan ugao gola Gordića.

Naši reprezentativci zagrali su agresivnije u nastavku. Uglavnom se igralo na polovini Jermena, ređale su se prilike pred golom protivnika.

Sjajnu šansu "orlići" su propustili u 50. minutu. Nabačena lopta posle prekida sa desne strane, najviši u skoku bio je Kamenović, ali njegov udarac nije imao dovoljno intenziteta pa je golman Nesisjan lako uhvatio loptu. To je ujedno bio prvi udarac u okvir gola naše selekcije na ovom meču.

Srbija je uspela da kruniše terensku inicijativu u 55. minutu. Slobodan udarac iskosa sa desne strane. Gavrić odlično pronašao Erakovića koji je bio najviši u skoku i glavom matirao golmana Jermenije. To je bio prvi gol Srbije posle pet odigranih mečeva.

Naši su nastavili sa napadima, stvorili su još nekoliko prilika pred Golom Jermenije, ali je golman Nesesijan uspeo da izađe kao pobednik. Zapretili su i domaći, već je bila kapitulirala naša odbrana, ali se udarac Mirzojana odbio od prečke.

Usledio je nešto mirniji period igre u kome se igralo između dva kaznena prostora.

Ipak, Srbija je povela u 85. minutu. Posle velike gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Terzića koji joj pronalazi put do mreže.

"Orlići" su potvrdili pobedu četiri minuta kasnije. Posle brzog napada po desnoj strani, lopta je prosleđena na drugu stativu gde je bio Tedić i postigao gol.

U četvrtoj minuti nadoknade Gavrić je promašio penal. Ipak, minut kasnije se iskupio za propušteno. Terzić je uputio povratnu loptu sa gol-aut linije, na nju je naleteo Gavrić i zakucao je u mrežu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар