Omladinski klub Dif u Kosovsku Mitrovicu donosi zlato iz Ciriha

Na turniru u Cirihu mladi fudbaleri u kategoriji petlića, 2011 – 2012, godište, odigrali su četiri utakmice u grupi A i pobedili, a u polufinalu i finalu su igrali protiv FK „Cirih junajted“.

Nastupili su u sastavu Malinovski, Kostić, Stevanović, Čavić, Dejanović, Popović, Vasić, Milić, Arlov, Sedlarević, Repić, Laketić, Stojićević, Hinić, Radojević, Milentijević i Radulović.

Mlade sportiste koji u grad na Ibru donose zlato na aerodromu u Beogradu sinoć su dočekali zamenik i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Veselin Kočanović i Svetlana Miladinov, prenosi TV Most.

Čestitajući im na velikom uspehu, predstavnici Kancelarije su naglasili da je pred ovim mladim sportistima svetla budućnost i da podrška Kancelarije za KiM i države Srbije u daljim uspesima neće izostati.

Mladi Difovci iz Ciriha su stigli umorni, ali presrećni što su uspešno odbranili boje svoje zemlje Srbije i svog rodnog grada.

„Ovaj trofej predstavlja naš grb, našu zemlju, odakle smo ponikli, sa Kosova i Metohije“, sa ponosom je naglasio mladi Strahinja Malinovski.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten OFK Dif Filip Kostić, koji je naglasio da to nije njegov, već uspeh celog tima.

„Svi smo vodili ekipu do kraja turnira i pobedili sve, klubove kao što je Benfika i one iz drugih zemalja, ostvarili smo najbolji rezultat“, rekao je Kostić.

Petlići Difa su naveli da ovaj veličanstven uspeh ima i jednu senku, iznenadnu smrt jednog od trenera kluba, Perice Ilića, kome su, kako su rekli, posvetili ovaj trofej.

Direktor OFK Dif Nemanja Bulatović izjavio je da je to verovatno najveći rezultat u istoriji kluba i da nadaju da će u budućnosti imati i većih uspeha.

Ova ekipa je prošle godine na turniru u Salzburgu osvojila 5. mesto, na prošlogodišnjoj završnici za prvaka Srbije Mini-maxi lige u Kragujevcu zauzeli su 3. mesto, a takođe su osvajači mnogih domaćih turnira.

(RTS)


Ostavite komentar