Omladinci Srbije protiv Izraela otvaraju Evropsko prvenstvo (17.30, RTS1)

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Aleksandar Jović poručio je da je njegov fokus isključivo na prvom meču Evropskog prvenstva protiv Izraela i da se ne bavi temom eventualnog plasmana u polufinale.

"Orlići" će u 17.30 sati u gradiću Žijar nad Hronom odigrati prvi meč na kontinentalnom turniru, a prethodne dane proveli su u bazi u mestu Vihnje.

Jović je izjavio da se trenutno ne bavi pričama o eventualnom plasmanu u polufinale koje bi automatski donelo i učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Indoneziji.

"Naš fokus je samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pricamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč", izjavio je Jović, a preneo sajt FSS.

Selektor je rekao da ne smatra da je Izrael najveće iznenađenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo među najboljih osam ekipa na kontinentu.

"Mi ga ne tretiramo kao iznenađenje, već reprezentaciju koja je pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvanićnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke…Mečevi u kojima su ostvarili pobedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma."

"Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, Jednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici."

Kapiten selekcije Srbije do 19 godina Nikola Petković istakao je da ova grupa igrača može da ponovi uspeh generacije koja je 2013. postala prvak Evrope.

"Spremni smo i možemo da ponovimo taj uspeh, ali to nije lako obećati. Imamo svoje snove. Treba da zaboravimo i arhiviramo uspeh iz Holandije. Fokus nam je sada samo na ono što nas očekuje u Slovačkoj. I treba da težimo plasmanu u polufinale. Idemo, ipak, od meča do meča", izjavio je Petković.

Fudbaler Čukaričkog smatra da je Srbija kvalitetniji rival od Izraela.

"Gledali smo Izrael, dobra su ekipa, ali mislim da imamo veći potencijal od njih i da smo bolja selekcija", zaključio je Petković.

Aleksandar Jović selektirao je izuzetno talentovanu generaciju srpskih fudbalera u kojoj su najzvučnija imena Marko Lazetić iz Milana, Nemanja Motika iz Crvene zvezde i Đorđe Gordić koji bi iz Mladosti iz Lučana trebalo da pređe u Mančester siti.

Srbija će na turniru u Slovačkoj posle okršaja sa Izraelcima igrati protiv Engleske 22. juna od 20 časova, te sa Austrijom 25. juna takođe od 20 časova.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe idu u polufinale.

Sve mečeve našeg tima moći ćete da pratite direktno na programima RTS-a.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike