Oko 30.000 ljudi u Kaljariju odalo počast Điđiju Rivi

Luiđi Điđi Riva, vodeći strelac reprezentacije Italije svih vremena, preminuo je u ponedeljak u 80. godini. Rivi je pozlilo u njegovom domu na Sardiniji tokom vikenda i lečen je zbog sumnje na probleme sa srcom.

Počasni predsednik Kaljarija od 2019, prošle godine je 7. novembra napunio 79 godina i posle oproštaja od fudbala nastavio je da živi u prestonici Sardinije.

Riva je deo tima Italije koji je osvojio Evropsko prvenstvo 1968. godine, a takođe je igrao i na Svetskom prvenstvu 1970, kada je Italija poražena u finalu od Brazila sa Peleom.

Odigrao je skoro celu klupsku karijeru u Kaljariju i bio je najbolji strelac Serije A kada je tim sa Sardinije 1970. osvojio titulu prvaka jedini put u svojoj istoriji.

Slavni Italijan je zbog povrede bio primoran da napusti igračku karijeru 1976. godine, pošto je za Kaljari postigao 164 prvenstvena gola na 315 mečeva. Tri puta je bio najbolji strelac Serije A.

Riva je kasnije dugi niz godina bio deo stručnog štaba italijanske reprezentacije, uključujući 2006. kada je Italija osvojila Svetsko prvenstvo.

(RTS)


Ostavite komentar