Održan dečji fudbalski humanitarni turnir – „Za Sergeja“

Tokom turnira prikupljeno je tačno 57.020 dinara, na to treba dodati i sredstva koja su prikupljena slanjem SMS poruka na broj 1119 na 3030 i uplatom na račun kod Banke Inteza 160-6000001216645-30.

Na turniru, koji je organizovan kako bi se prikupila sredstva za lečenje teško bolesnog desetogodišnjeg Sergeja Milićevića, igrali su njegovi vršnjaci, deca uzrasta do 10 godina.

Početni udarac je izveo internacionalac Goran Drulić, koji je bio promoter turnira pored Ljubiše Tumbakovića i Vladimira Petrovića Pižona.

U polufinalu turnira OFK Zmajevi savladali su FK Hajduk sa Liona reezultatom 3:2.

U drugom polufinalu FK Olimpik je savladao FK Lacio nakon izvođenja penala. U regularnom toku bilo je 1:1, posle penala 3:1.

U finalu FK olimpik je nadigrao OFK Zmajevi rezultatom 4:1.

Nagrade za tri prvoplasirane ekipe uručili su (pehare i medalje):

Za 3. mesto: Spira Grujić internacionalac i domaćin vlasnik SC SOS i član Veća GO Zvezdara Dušan Ignjatović.

Za 2. mesto: Vladan Škorić i Nenad Stanković profesionalni  prvak sveta u boksu.

Za 1. mesto: predsednik Vladan Jeremić i Ljiljana Ristić direktorka OŠ Jelena Ćetković koju pohađa Sergej razred IV3. Bili su prisutni i profesor i učiteljice ove škole.

U želji da se pomogne malom Sergeju, turniru su veliku pažnju posvetili mediji pa pored RTS, direktno uključenje su imale televizije PRVA, PINK I K1, kao i Radio Beograd Prvi program.

Učestvovalo je osam ekipa, 120 dečaka i devojčica.

Sergeju Milićeviću neophodna pomoć

Dečaku Sergeju Milićeviću neophodna je pomoć svih nas kako bi uspeo da pobedi bolest, i izbori se za što kvalitetniji život i srećnije detinjstvo. Sergej ima samo deset godina i boluje od tumora na mozgu.

Prethodnih deset godina se lečio na klinici Acibadem u Istanbulu. Imao je brojne intervencije: hemoterapiju, zračenje ali i tri operacije.

Ove godine je došlo do recidiva bolesti i potrebe za ponovnom hitnom hiruškom intervencijom. Takođe, kao nastavak lečenja, neophodna je hemoterapija u tabletama koju je utvrdila molekularna analiza tumora.

Planirana je višemesečna terapija, dok na mesečnom nivou lekovi koštaju 4.200 evra. Ukupno, Sergeju je za lečenje potrebno 65.000 evra.

U julu ove godine, Sergej je sa svojim roditeljima otputovao u Istanbul na kontrolni pregled, ali tokom boravka zarazili su se koronom, koju otac mališana nije uspeo da preživi.

Sav novac koji je porodica prikupljala za lečenje Sergeja bio je preusmeren na troškove lečenja Sergejevog oca, Saše.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар