Niš ili Beograd? Vuletić: Da li je Niš nedonošče?

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić ističe da ne postoji smisao da se finale premesti u Beograd, bez obzira što predstoji veliki test u organizaciji oko bezbednosti.

"Partizan nema želje, već stav koji je legalistički i ukazuje da imamo puno poverenje u organizatora. Organizator je na pocetku takmičenja odlučio da finale Kupa bude u Nišu, to se znalo u oktobru prošle godine, i morao je da računa da će se i branilac trofeja naći u finalu. Partizan je i uspeo u tome. Za nas postoji samo grad Niš", rekao je Vuletić u izjavi Tanjugu.

On je podsetio je da je prošle godine Partizan inicirao promenu odigravanja finala, tada protiv Mladosti, iz Surdulice baš u Niš zbog bezbednosti, ali je odbijen.

"Glatko smo bili odbijeni. Ako bi se sada izmestilo iz Niša postavilo bi se pitanje da li je taj grad nedonošče koje FSS nikada ne želi za domaćina finala Kupa Srbije", navodi on.

Na pitanje koliko problem u organizaciji pravi činjenica da će put Niša, pored navijača Crvene zvezde i nekoliko frakcija pristalica crno-belih, Vuletić odgovara:

"Partizan navijačke frakcije nema od juče i bori se sa tim već neko vreme, a najmanje tokom Kupa. Sve svoje utakmice, izuzev polufinala koje se igralo na dve utakmice, bio je gost. Nama nisu strane te situacije, za razliku od našeg rivala koji je izuzev prvog kola sve igrao kod kuće".

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije imao komentar, a iz kluba je Tanjugu rečeno da nikakav zahtev nije otišao u Fudbalski savez Srbije, niti postoji stav o toj temi.

Sve bi trebalo više da bude jasnije danas posle 13 sati, kada je zakazan sastanak Takmičarske komisije FSS.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike