Nikola Mitić novi trener fudbalera Voždovca, najmlađi strateg u Superligi Srbije

Mitić (32) je postao najmlađi šef struke u istoriji Superlige, a prošle godine dobio je Uefa pro licencu.

Novi trener Voždovca rodom je iz Bujanovca, a obreo se u Beogradu sa 15 godina i najpre je krčio put u fudbalu kao igrač. Nastupao je za Čukarički, Milicionar, Hajduka sa Liona gde je sa 16 godina zaigrao za prvi tim.

Mitić je bio i prvi fudbaler koji je potpisao profesionalni ugovora u Sinđeliću. Tokom trenerske karijere radio je kao pomoćni trener mlađih selekcija u Crvenoj zvezdi.

Posle rada u Zvezdi usledio je prvi inostrani angažman, bio je asistent prvog trenera u Levadiji iz Talina.

„Radujem se ovom izazovu. Činjenica da sam postao najmlađi trener u Superligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili“, rekao je Mitić. 

Mitić će na klupi beogradskog kluba debitovati u subotu na gostovanju kod Crvene zvezde, a na mestu šefa struke popularnih „zmajeva“ zamenio je Marka Savića koji je nedavno smenjen.

(RTS)


Ostavite komentar