Nepristojna poruka iz Evropskog parlamenta pred derbi Torina

Torino i Juventus odigraće u subotu u okviru 32. kola italijanske serije A gradski derbi odnosno Derbi dela Mole, kako ga zovu na Apeninima, a klub koji ima više navijača u samom gradu, ali manje širom Italije i Evrope dobio je podršku sa neočekivanog mesta.

Poslanik u Evropskom parlamentu Mik Valas iskoristio je reč u zakonodavnom telu Evropske unije da poželi sreću Torinu, ali i pošalje nepristojnu poruku Juventusu pred gradski derbi.

„Srećno Torinu u subotu protiv Juventusa. Napred Torino…“, rekao je Valas, obučen u prepoznatljivi bordo dres Torina, uz nepristojnu uvredu na račun „bjankonera“ kojom je završio svoje želje i pozdrave.

Mik Valas je kontroverzni irski političar i član levičarske partije „Nezavisni za promene“ (Independents 4 Change). Bivši je poslanik donjeg doma irskog parlamenta, a od 2019. godine evroparlamentarac i uzdanica Evropske ujedinjene levice.

Dugokosi Valas je još od 2011, kada je iz sveta nekretnina i investicija ušao u politiku, najekscentričnija i najneobičnija ličnos irskog javnog života. Sa reputacijom levog populiste i protivnika establišmenta čest je gost televizijskih debata.

Privlačio je i ranije pažnju evropskih razmera blagonaklonim izjavama o Rusiji i Kini i oštrim kritikama na račun Nato pakta.

Da obožava fudbal Valas je dokazao još 2007. godine kada je osnovao fudbalski klub u rodnom Veksfordu, kojim je u početku i upravljao.

(RTS)