Nemanja Matić, komentator i fristajler

Srbiju će u Pragu na Svetskom šampionatu u fristajl fudbalu pretstavljati Petar Janjušević i Nemanja Pejčić, a deo njihove ekipe je i odlični Miloš Stefanović.

Petar Janjušević ima 22 godine i predstavljaće Srbiju prvi put na Svetskom prvenstvu, baš kao i mladi Nemanja Pejčić iz Subotice.

Svetski šampionat u Pragu biće održan od 19. do 24. avgusta.

Nastupiće 450 takmičara što je rekordni broj do sada, konkurencija će biti ogromna i biće jako teško, ali daćemo sve od sebe – rekao je Petar Janjušević, reprezentativac Srbije u fristajlu.

"Meni je cilj medalja, sigurno. Posle tri godine bavljenja ovim sportom, sigurno da mi je jedan od najvećih ciljeva medalje", dodaje Nemanja Pejčić, reprezentativac Srbije u fristajlu.

"Idemo da damo sve od sebe kao i uvek, biće jako velika konkurencija kao što sam rekao, ali sam ulazak medju 30 od tih 400 takmičara i bićemo više nego zadovoljni. 55, 16 Da upoznamo nove ljude iz celog sveta, da doživimo neko ovo iskustvo i da uživamo", naglašava Petar Janjušević, reprezentativac Srbije u fristajlu.

"Da bi ste se bavili ovim sportom, pored ljubavi, neophodna je pre svega upornost i mnogo vežbe. Uglavnom treniram po tri, četiri sata dnevno, pored fudbala naravno", dodaje Nemanja Pejčić.

"Na ovakvo takmičenje se dolazi vrednim radom pre svega, ali i uz finansijsku pomoć kao što sam već rekao, što smo mi i ove godine imali priliku da iskusimo. Nama je pomogao Vojkan Krstić koji nas je sponzorisao i omogućio da se sve ovo desi. Bez njega ovo ne bi moglo da se desi i veliku zahvalnost dugujemo njemu", ističe Petar Janjušević.

Pored Nemanje Pejčića i Petra Janjuševića, deo njihovog tima je i Miloš Stefanović. Njih trojica su danas idoli mnogima, ali na početku karijere, svaki od njih imao je svoje uzore.

"Idoli su braća Hagerli iz Norveške, Erlend Fagerli koji je aktuelni i višestruki svetski prvak, a Brinjar je Evropski prvak", rekao je Nemanja Pejčić.

"To je bilo 2012. kada sam video drugara koji radi trik, to je najosnovniji trik u fristajlu, i kada je on to uradio ja sam bukvalno zanemeo i mislio sam da je to nemoguće, ali kada sam video da je moguće jer sam nakon jednog dana vežbe uspeo da uradim, zarazio sam se za ceo život. U fristajlu uzmeš loptu i staneš gde god želiš, ne moraš na fudbalski teren, možeš da dodješ na beton, iza zgrade i radiš sa loptom, to mi se najviše sviđa", napominje reprezentativac Janjušević.

"Poenta svega u fristajl fudbalu jeste da ste slobodni. Izađete ispred zgrade kući i radite trikove. Ja sam video na Jutjubu snimke i počeo sam da ponavljam te trikove, uradio prvi, drugi, treći, šesti i tako sam nastavio", završava Pejčić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike