Nekadašnji reprezentativac Miloš Ninković najavio kraj karijere

Miloš Ninković je profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Čukaričkom, igrao je zatim u Dinamu iz Kijeva devet godina, pa se u sezoni 2013/14. vratio u Srbiju i potpisao za Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio titulu pod vođstvom trenera Slaviše Stojanovića.

Iz Beograda je otišao u Evijan, pa je iz Francuske prešao u Australiju, gde je prvo igrao za Sidnej, a zatim za Vestern Sidnej, klub iz kojeg će otići u igračku penziju. 

Ninkoviće je od 2009. do 2012. godine odigrao 28 utakmica za reprezentaciju Srbije i bio je deo tima koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine. 

„Volim fudbal, ali ponekad morate da slušate telo“

Ninković je za klupsku televiziju Vestern Sidneja rekao da je poslednjih nekoliko meseci razmišljao i doneo odluku da se penzioniše po završetku tekuće sezone.

„Volim fudbal, uživam i na treninzima, ali ponekad morate da slušate svoje telo. Nažalost, znam da će mi biti mnogo teško. Ovo je moja ljubav, uveren sam da ću ostati u fudbalskim vodama i kada završim karijeru, videćemo u kakvoj ulozi“, istakao je Ninković.

Naglasio je da će biti zahvalan klubu iz Australije do kraja života.

„Mogao sam da uživam u fudbalu, brinuli su i o meni i mojoj porodici. Ima još nekoliko utakmica, kao i finale, želim da uživam“, rekao je Ninković. 

Podsetio je da je prvi ugovor potpisao sa 16 godina, da u decembru puni 40 godina i da to znači da je proveo 24 godine u fudbalu. 

„Kad dođe taj poslednji meč, biće mi teško. Počeo sam da treniram sa šest godina, znam samo da igram fudbal. Bogu hvala da imam porodicu, deca će mi pomoći svakako, mada će mi nedostajati mnogi momenti. Neću da kažem strah, ali postoje različiti osećaji kada meč počinje. Da sam izgubio to pre par godina, penzionisao bih se, ali imam isti osećaj. Uživao sam i vreme je za kraj“, rekao je srpski fudbaler.

(RTS)


Ostavite komentar