Navijači sa severa Italije pozivaju da se ne slavi titula Napolija u njihovim gradovima

Navijači Atalante na vrlo agresivan način su izjavili da Bergamo neće ništa slaviti, te da podsećaju vlasnike kafića, restorana i picerija da će, ukoliko slučajno budu pokušali da proslave pobedu svog tima, imati adekvatan odgovor čak i u budućnosti kada se tome najmanje budu nadali.

„Tako je sto godina, nama se gadi Pulćinela (Pulćinela je tipična napuljska maska koja je i jedan od simbola grada)“, pišu navijači Atalante na različitim portalima.

Navijači u gradu Vareze u blizini Milana izjavili su da bilo kakvo slavlje u njihovom gradu nije prihvatljivo, naročito kada se radi o navijačima iz Napulja.

Slična situacija je i u Torinu u kome igraju istoimeni klub i Juventus, a navijači su izjavili: „U Torinu samo dva kluba imaju pravo na slavlje. Ovo nije vaš grad i mi vam ne dopuštamo da slavite“.

Ovakvi natpisi stavili su snage reda u pripravnost jer su ih protumačili kao pretnje javnom redu i miru.

Naime, utakmica između Udinezea i Napulja igra se upravo u Udinama u „Dačija areni“.

U Udinama očekuju dolazak 10.000 Napolitanaca, dok će navijači Napolija koji nisu otišli na drugi kraj Italije da bi pratili svoj klub moći da gledaju utakmicu na deset maksi video-bimova na stadionu „Dijego Armando Maradona“.

Karte se prodaju po ceni od 5 evra dok će sva zarada otići u dobrotvorne svrhe.

Predsednik policije u Udinama Alfredo D‘Agostino izjavio je da moli građane da ne podležu nikakvom nasilju te da se sete da je ovo sport i da sport ne toleriše nasilje.

Nakon što je Inter pobedio ekipu Lacija, a Napoli remizirao sa Salernitanom, odlučujuća utakmica za titulu odigraće se u Udinama.

Tako da je 4. maj prvi zvaničan datum u kome Napoli može da postane šampion Italije, te da počne sa dugo očekivanom proslavom.

Ovo bi bila treća titula šampiona Italije za Napoli, prva nakon 33 godine.

(RTS)