Navijači sa severa Italije pozivaju da se ne slavi titula Napolija u njihovim gradovima

Navijači Atalante na vrlo agresivan način su izjavili da Bergamo neće ništa slaviti, te da podsećaju vlasnike kafića, restorana i picerija da će, ukoliko slučajno budu pokušali da proslave pobedu svog tima, imati adekvatan odgovor čak i u budućnosti kada se tome najmanje budu nadali.

„Tako je sto godina, nama se gadi Pulćinela (Pulćinela je tipična napuljska maska koja je i jedan od simbola grada)“, pišu navijači Atalante na različitim portalima.

Navijači u gradu Vareze u blizini Milana izjavili su da bilo kakvo slavlje u njihovom gradu nije prihvatljivo, naročito kada se radi o navijačima iz Napulja.

Slična situacija je i u Torinu u kome igraju istoimeni klub i Juventus, a navijači su izjavili: „U Torinu samo dva kluba imaju pravo na slavlje. Ovo nije vaš grad i mi vam ne dopuštamo da slavite“.

Ovakvi natpisi stavili su snage reda u pripravnost jer su ih protumačili kao pretnje javnom redu i miru.

Naime, utakmica između Udinezea i Napulja igra se upravo u Udinama u „Dačija areni“.

U Udinama očekuju dolazak 10.000 Napolitanaca, dok će navijači Napolija koji nisu otišli na drugi kraj Italije da bi pratili svoj klub moći da gledaju utakmicu na deset maksi video-bimova na stadionu „Dijego Armando Maradona“.

Karte se prodaju po ceni od 5 evra dok će sva zarada otići u dobrotvorne svrhe.

Predsednik policije u Udinama Alfredo D‘Agostino izjavio je da moli građane da ne podležu nikakvom nasilju te da se sete da je ovo sport i da sport ne toleriše nasilje.

Nakon što je Inter pobedio ekipu Lacija, a Napoli remizirao sa Salernitanom, odlučujuća utakmica za titulu odigraće se u Udinama.

Tako da je 4. maj prvi zvaničan datum u kome Napoli može da postane šampion Italije, te da počne sa dugo očekivanom proslavom.

Ovo bi bila treća titula šampiona Italije za Napoli, prva nakon 33 godine.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike