Navijači dolaze na Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali još nije poznato na koji način

Da bi grad ostao domaćin turnira, on mora da pruži garancije o uslovima dolaska navijača. UEFA je najviše zabrinuta zbog Irske, gde je na snazi jedan od najdužih evropskih lokdaunova. Takođe, Baskija zahteva da barem 60 odsto stanovništva bude vakcinisano do početka Evropskog prvenstva, što ne deluje realno u ovom trenutku.

UEFA veruje da će mnogo lakše biti sa Rimom, u kome bi trebalo da bude odigrna prvi meč, na programu 11. juna između Italije i Turske.

Baku, Budimpešta i Sankt Peterburg neće tražiti nikakve uslove za navijače koij budu pristigli zbog Evropskog prvenstva. U Bukureštu će to važiti za svakog navijača koji ne bude ostajao duže od tri dana.

U Bakuu i Sankt Peterburgu stadioni će moći da budu puni do 50 odsto kapaciteta. Vembli, na kome se igra završnica turnira, biće pun do četvrtine (90.000 je kapacitet). Kapacitet bi trebalo da se podigne na 45.000 za mečeve polufinala i finala, koje se igra 11. jula.

Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen i Glazgov prihvataju do 33 odsto popunjenost, ali ostavljaju mogućnost da se to promeni i da se pusti više navijača, ako epidemiološka situacija to bude dozvolila.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар