Morinjo: Ni Mesi ni Kristijano, najbolji je brazilski Ronaldo

Portugalac nema dilemu ko je najbolji fubaler, za njega je to jedan od najboljih napadača svih vremena Luis Nazario da Lima.

"Povrede su pokvarile potencijalno najveću karijeru, ali niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo. Po talentu se s njim nisu mogli meriti ni Mesi ni Kristijano, izjavio je Portugalac za španski AS.

"Naravno, Mesi i Kristijano su 15 godina u vrhu svetskog fudbala i to su karijere koje će netko teško nadmašiti. Ipak, brazilski Ronaldo je najtalentovaniji igrač kojeg sam ikad vidio. To kako je on igrao fudbal sa samo 19 godina je neverovatno", dodao je Morinjo.

Luis Nazario da Lima Ronaldo karijeru je počeo u brazilskom Kruzeiru, odakle je 1994. godine prešao u PSV gde je postigao 54 gola u samo 58 nastupa. To ga je preporučilo velikanu Barseloni za koju je u samo jednoj sezoni postigao 47 golova u 49 nastupa.

Katalonski klub bio je uveren da će Brazilac potpisati desetgodišnji ugovor i zauvek ostati na Nou Kampu, ali su pregovori propali i Ronaldo je u leto 1997. godine za rekordnih 27 milona dolara prelazi u Inter u kome je doživeo povredu kolena koja će ga pratiti do kraja karijere.

Slede nastupi za Real, gde je bio član popularnih „Galaktikosa" i Milan. U penziju je otišao iz Korintijansa 2011. godine, sa skoro punih 35 godina kao jedan od najvećih napadača svih vremena.

U izboru Fife izabran je u idealan tim svih vremena, gde je u napadu zajedno sa legendom holandskog fudbala Johanom Krojfom. Izabran je za najboljeg igrača sveta 1996. i 1997. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike