Mladi fudbaleri Luis Zečević Džon i Edvard Ibrović Flečer prihvatili da igraju za Srbiju

Kadetska reprezentacija Srbije do 16 odigraće 7. marta u Podgorici prijateljski meč protiv Crne Gore, a na ovom duelu za Srbiju će debitovati Luis Zečević Džon i Edvard Ibrović Flečer.

„Igrači do sada nepoznati domaćoj javnosti, srpskih korena po majčinoj liniji, zahvaljujući velikom naporu FSS-a prihvatili su poziv da igraju za Srbiju i iskažu svoj talenat koji svakodnevno bruse u mlađim kategorijama Arsenala i Mančester junajteda“, navodi se u saopštenju FSS.

Fudbaleri nastupaju u mlađim kategorijama Arsenala, odnosno Mančester junajteda.

„Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala“, rekao je direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić.

Na spisku Bojana Nezirija, koordinatora instruktorske službe FSS, za meč sa Crnom Gorom nalaze se:

Golmani: Bogdan Bogdanović (Vojvodina), Nemanja Zorić (TSC);

Odbrana: Lazar Nikolić (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan), Nikola Jokić (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Stefan Petrović (Partizan), Milan Ćopić (Crvena zvezda), Danilo Pejić (Real, Niš), Stefan Đurović (Spartak);

Vezni red: Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Pavle Štulić (Grafičar), Dušan Jovanović (Vojvodina), Filip Matijašević (Čukarički), Jagoš Đurković (Mladost, Lučani), Vladimir Krajcar (Vojvodina);

Napad: Aleksa Damjanović (Crvena zvezda), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Luka Zarić (Grafičar), Aleksa Petrović (Grafičar), Edvard Ibrović Flečer (Mančester junajted), Luis Zečević Džon (Arsenal).

Katedska reprezentacija biće od jeseni takmičarska, pošto će igrati prvi krug kvalifikacija za kadetsko Evropsko prvenstvo do 17 godina 2025.

(RTS)


Ostavite komentar