Mladenović: Rival je mnogo jak, ali verujem u Zvezdu

"Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da Braga nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet oko 50 miliona, a sama vrednost njihovih igrača iznosi preko 100 miliona. Reč je snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope."

"Trenutno igraju brz napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani, jer će Zvezda imati podršku navijača", rekao je Mladenović.

Pre šesnaest godina Zvezda se prvi put u svojoj bogatoj istoriji susrela sa Bragom, a Mladenović je bio jedan od glavnih aktera tog dvomeča posle koga se Zvezda plasirao u Kup Uefa.

"Teška utakmica, Braga je i tada imali jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao nerešen rezultat i znali smo da ako uspemo da postignemo gol u gostima imamo šanse za prolaz dalje. Taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku,"

"Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo. Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu. Imali smo malo sreće u Portugalu, ali s obzirom na ono što nas je pratilo svih prethodnih godina možemo reći da se sve vratilo. Primili smo gol pred kraj utakmice u 85. minutu meča, a poslednjih deset minuta je bilo teško i činilo se da smo igrali sat vremena."

"Braga je bila mnogo dobra ekipa u tom trenutku, pojačali su se iz Pariz Sen Žermena, a tada je za Bragu igrao i moj bivši saigrač iz Real Sosjedada – Rosato. Sve u svemu imali smo sreće, ali smo zasluženo prošli dalje", nastavio je Mladenović.

Govorio je direktnor naše Omladiske škole o sezoni 2005/06. i pobedničkom karakteru tadašnje generacije crveno-belih, kada je nosio dres svoj voljenog tima, i istako da Zvezdu očekuje težak meč, ali da se nada trijumfu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар