Mitrović i Vlahović: Možemo da uzmemo šest bodova, čast je igrati za Srbiju

Fudbaleri Srbije 1. septembra igraju prijateljski meč sa Katarom, dok će 4. septembra u kvalifikacijama za Svetsko prevenstvo dočekati Luksemburg na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije igraju protiv Republike Irske na gostovanju.

"Uželeli smo se, uvek je čast igrati za reprezentaciju.Veliko zadovoljstvo doći u Pazovu i provoditi vreme sa ekipom i stručnim štabom. Što se tiče sledećih utakmica, već duže vreme smo sa "misterom", znamo šta očekuje od nas. Znamo sistem igre i to može da bude prednost u narednim utakmicama", rekao je Mitrović na video konferenciji za medije.

Vlahović je istakao da je igranje za reprezentaciju najveća čast i ogdovornost.

"Mi mormao da damo sve od sebe, ostalo ćemo videti šta i kako", rekao je Vlahović.

Mitrović je govorio i o tome koliko će biti važna pobeda u prijateljskom meču pred nastavak kvalifikacija za SP.

"Svaka utakmica za reprezentaciju je mnogo bitna, treba da gradimo pobednički mentalitet. I utakmica protiv Katara je bitna, ali su dve kvalifikacione utakmcie mnogo bitnije jer igramo za bodove. I protiv Katara treba odigrati maksimalno ozbiljno", poručio je on.

Napadač Fiorentine naveo je da se atmosfera u timovima zasniva na pobedama i da bi bilo dobro da se trijumf upiše i protiv Katara.

"Bilo bi lepo da pobedimo i da to bude lepa uvertira za predstojeću utakmicu u kvalifikacijama koja je od krucijalnog značaja, koju ćemo pokušati da pobedimo", rekao je Vlahović.

Mitrović je istakao da će oba meča biti teška, ali da tim Srbije može do šešt bodova.

"Postavali smo imperativ da idemo na maksimalan broj bodova i daćemo svoj maksimum da uzmemo šest bodova u te dve utakmce. Milsim da imamo kvalitet za to. U svaku utakmicu treba da uđemo maksimalno ozbiljno kao i u martovskom okupljanju, a kada tako pristupimo naš kvalitet dolazi do izražaja. Čekaju nas teške utakmice, obe su teške na svoj način. Pripremićemo se ozbiljno i uradićemo sve što je do nas da pobedimo", smatra Mitrović.

Mitrović je potom analizirao protivnike u septembarskim kvalifikacijama.

"Luksemburg ima nekoliko vrlo opasnih igrača, imaju selektora koji radi drugi niz godina i nisu slučajni njihovi sve bolji rezultati. Irska je igrački kvalitetnija od Luksemburga, imaju igraća u Premijer ligi i klasični su predstavnici ostrvskog fudbala sa puno duela, dugih lopti i oprasnih prekida", zaključio je Mitrović.

I Vlahović ističe da neće biti lako ni protiv Luksemburga ni protiv Irske.

"Na nama je da se pripremimo. Daćemo sve od sebe da pobedimo, jer nam je pobeda uvek imperativ. Idemo korak po korak do našeg cilja, a to je SP", poručio je Vlahović.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар