Milorad Vučelić podneo ostavku na mesto predsednika FK Partizan

Milorad Vučelić je u kratkoj izjavi za Večernje novosti, list čiji je glavni urednik, obrazložio odluku da napusti klub.

„Vršio sam (funkciju) je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti – više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali“, naveo je Vučelić.

Doskorašnji predsednik crno-belih je na čelo velikana iz Humske došao 2016. godine, a prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsednika.

Pod njegovim kormilom Partizan je osvojio titulu šampiona Srbije u sezoni 2016/2017. Takođe, tri puta su crno-beli podizali i trofej Kupa Srbije – 2017, 2018 i 2019. godine.

Tokom Vučelićevog mandata Partizan je u dva navrata igrao u grupnoj fazi Lige Evrope i isto toliko puta u Ligi konferencija. Tokom nastupa u najmlađem evropskom takmičenju izborena su i dva učešća u eliminacionoj fazi.

Navijači Partizana ranije su najavili protestnu šetnju od Terazijske česme do stadiona zakazanu za 31. avgust.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike