Milojević: Nema slavlja unapred, u fudbalu je sve moguće

Crvena zvezda u sredu od 21 sat na stadionu Rajko Mitić dočekuje Čukarički i želi da osvoji treću uzastopnu duplu krunu.

„Verujem da će moji igrači biti odgovorni i pred punom Marakanom osvojiti Kup Srbiije“, istakao je Milojević na konferenciji za medije. On će na kraju sezone napustiti Zvezdu, a na pitanje da li za nečim žali kroz osmeh je rekao.

„Žao mi je što nisam osvojio Ligu Evrope. Šalu na stranu, nemam žal, ni zadršku, to je malo patetično, a ja nisam takav. Mislim da smo uradili dosta toga dobrog i u pogledu napretka igre, ali i afirmacije igrača u smislu pružanja šanse mladima, konstatnost igara, uprkos tome što nam prvenstvo nije La Liga ili Serija A, ali 35 kola da budete neporaženi, uz šest Dekijevih utakmica, to je impozantna brojka.”

“Nije prvi put, bilo je i pre dve godine, ali je pokazatelj stabilnosti. Neke stvari smo mogli bolje, neke ne, ali sve to ide ka tome da smo izvukli dosta toga, uz malo sreće koju nismo imali, a i to se zaslužuje, mogli smo da prezimimo u Evropi, pa makar da igramo i Ligu konferencija”.

„To je fudbal i nekad se ne poklope vreme rada i rezultata, nekad to dođe kasnije, ali nemam zadršku i srećan sam što sam bio tu kad smo uzeli titulu i očekujem da momci i sutra daju maksimum. Sve je moguće u fudbalu, neću da slavim unapred, uz to i poštujem Čukarički kao i svaku ekipu u Superligi, ali se nadam da ćemo našom igrom doći do pobede“.

Zvezda je ove sezone ostvarila tri pobede protiv Čukaričkog, ali Milojević smatra da to u finalu Kupa nije nikakva prednost.

“Kup je najmasovnije takmičenje gde i manji timovi iz nižih rangova vide svoju šansu i idu preko maksimalnih mogućnosti. Kad spustite gard i niste na maksimumu, to može da bude problem i zato pozivam na oprez i odgovornost“, zaključio je Milojević i najavio da će na teren izvesti najjači tim.

(RTS)


Ostavite komentar