Miljakovčani šire klub partnera – italijanska Brera u poseti „radničkoj klasi“

Miljakovac su posetili osnivač Brere Alesandro Aleoti, Generalni direktor Leonardo Aleoti i direktor akademije Frančesko Aleoti.

Brera je osnovana 2000. godine u Milanu i trenutno nastupa u "Prima Kategoriji", sedmom rangu takmičenja, od ukupno deset.

Klub poseduje zavidnu akademiju koja radi sa mladim igračima, a nastupa na "Đani Brera areni", jednom od najstarijih stadiona, izgrađenom 1807. godine, koji ima kapacitet blizu 30.000 mesta. Ovaj stadion je ujedno i simbol grada Milana, kao i jedan od glavnih primera arhitekture neoklasicizma.

Generalni direktor Brere Leonardo Aleoti nije krio oduševljenje zbog sklapanja novog sportskog prijateljstva i istakao da je impresioniran načinom rada FK Miljakovac.

"Uvek je zadovoljstvo susresti se sa ljudima i klubovima koji su na istoj misiji kao i mi, iz ma koje zemlje da dolaze. Udaljenost ne treba da bude prepreka da se amaterski klubovi povezuju na više nivoa, i ovaj susret je dokaz toga", rekao je Aleoti.

"Zahvaljujemo se još jednom Jovanu Simiću i FK Miljakovac na gostoprimstvu i na svemu što rade za bolji fudbal. Svi igrači kluba i ljudi bliski klubu ‘žive’ fudbal na način na koji to treba raditi, i prijatno smo iznenađeni nivoom organizacije FK Miljakovac. Radujemo se budućoj saradnji i jedva čekamo da nam se putevi opet ukrste."

Miljakovac je tako nastavio da širi klub prijatelja na teritoriji cele Evrope, a Brera se priključila Hairantu iz Krakova, banjalučkom Rekreativu i Junajtedu iz Mančestera.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike