Milenković: Pobedu posvećujemo našem narodu, dali smo sve od sebe da pobedimo

Srbija je sinoć u Beogradu pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2. Mađarska je prva na tabeli sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova.

„Odigrali smo tešku utakmicu, pošto smo morali da pobedimo. Ekipa je pokazala da smo pravi kada je teško. Bio je veliki motiv da se posle toliko godina približimo EP. Svi su dali sve od sebe da ostvarimo taj cilj i korak smo bliže EP. Ostao je još taj poslednji korak i daćemo sve od sebe da se plasiramo na EP“, rekao je Milenković, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Srbiji je za plasman na EP dovoljan bod u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra.

„Selektor Dragan Stojković nam je u poluvremenu rekao da ostanemo mirni. Rekao nam je i da zna da ćemo da dobijemo utakmicu, da nastavimo sa istom igrom, da ćemo dati drugi gol i da ćemo pobediti. To je ono što nam je bilo potrebno da sačuvamo mirnoću, jer je bio šok kada smo primili gol za 1:1. Posle toga smo dobro reagovali kao tim i odneli pobedu“, dodao je Milenković.

On je istakao da u selekciji Srbije vlada sjajna atmosfera.

„Korak smo bliže EP, korak bliže ulasku u istoriju. Pobedu posvećujemo našem narodu i srećni smo zbog toga. Za rođendan sam, između ostalog, poželeo da se plasiramo na EP. Između nas vlada sjajna hemija, svi se družimo. To je ono što krasi tim i što je bitno. To je ono što krasi vrhunski tim, to je taj timski dih. Kada je teško i kada ne ide, taj timski dih dolazi do izražaja“, izjavio je Milenković i dodao da je posle meča dobio čestitke od Dušana Vlahovića, koji je zbog povrede propustio duele sa Mađarskom i Crnom Gorom.

(RTS)


Ostavite komentar