Mijatović iz Moskve: Srbija može da nas iznenadi na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u četvrtak od 18.00 sati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, što će biti i prva provera „orlova“ pred Evropsko prvenstvo na kojem će učestvovati nakon 24 godine čekanja.

Na gostovanju u Moskvi podršku srpskim fudbalerima i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju pruža i Predrag Mijatović, legendarni fudbaler koji je bio i akter šampionata Evrope 2000. u Holandiji i Belgiji – poslednjem na kojem je Srbija igrala, tada kao SR Jugoslavija.

Mijatović je u prestonici Rusije gost Fudbalskog saveza Srbije i kaže da mu je drago što je u prilici da iz prve ruke vidi kakav je ambijent.

„Sa Piksijem sam dugogodišnji prijatelj, a sa ljudima u Savezu imam vrlo dobar odnos. Uživaćemo u Moskvi, ambijent je dobar, a momci su motivisani i jako fokusirani na Evropsko prvenstvo, što je jako dobro. Mislim da na Evropskom prvenstvu reprezentacija Srbije može da nas iznenadi. Oni imaju kvalitet. Potrebno je zaboraviti šta je bilo u Kataru i koncentrisati se na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo sutra uživati u Moskvi, idemo svi zajedno do pravih rezultata“, istakao je Mijatović pred kamerom FSS-a.

Mijatović je uveren da će selktor Stojković iz utakmice u Moskvi sigurno izvući neke pozitivne i poučne stvari.

„Bez obzira što se te utakmice zovu prijateljske, ja mislim da u današnjem fudbalu nema prijateljskih utakmica jer je rivalstvo veliko između selekcija Srbije i Rusije. Baš me interesuje kakva će utakmica biti, ja se nadam da će biti dobra“, rekao je Mijatović.

(RTS)