Mere štednje u madridskom Realu

Karim Benzema neće igrati za Real sledeće sezone i napustiće Madrid posle 14 godina, saopštio je klub. 

Osvajač zlatne lopte imao je opciju da automatski produži ugovor, ali je u finišu sezone došlo do razlaza između Benzeme i Reala. 

Još uvek nema preciznih informacija gde bi Francuz mogao da nastavi fudbalsku karijeru, jedna od opcija je neki od timova iz Saudijske Arabije. 

Kapiten madridskog tima osvojio je srca navijača i bio perjanica tima.

Sa Realom je osvojio pet titula Lige šampiona, isti broj trofeja svetskih klupskih prvenstava, četiri evropska Superkupa, četiri pehara prvaka Španije, tri Kupa kralja i četiri španska Superkupa.

Mere štednje u Madridu

Svi odlasci koje je Real Madrid najavio omogućuju klubu da uštedi značajnu sumu novca u platama koja će verovatno biti iskorišćena za buduće transfere na letnjem tržištu što će doprineti i lakšoj tranziciji koju su čelnici najavljivali.

Benzemin, ali i odlasci Asensija, Azara i Marijana ukupno će u klupskoj kasi ostaviti 76 miliona evra koje je Real izdvajao za plate ovih igrača, prenosi Marka.

U slučaju Asensija i Marijana znači da će oslobođeno biti 18 miliona evra bruto, a najveće rasterećenje budžetske kase su odlasci Karima Benzeme i Edena Azara sa 28, odnosno 30 miliona evra.

Prema izveštajima španskim medija Real Madrid je rešen da ove sezone u svoje redove dovede Džuda Belingema iz Borusije Dortmund, ali da povrati Frana Garsiju iz Valjekana.

(RTS)