Levante ostaje bez golmana zbog izbora u Španiji

Aitor Fernandes, prvi čuvar mreže kluba iz Valensije, izabran je u komisiju za kontrolu na biračkom mestu u rodnom mestu Mondragon, zbog čega bi mogao da propusti utakmicu.

On se nalazi na listi rezervnih članova komisije koji moraju da se pojave i vide da li su potrebni na ispomoći toga dana.

U Španiji je učestvovanje u kontroli na izbornom mestu građanska dužnost, a svako ko želi da je izbegne, mora da priloži dokumenta koja bi opravdala odsustvo. Klub je to pokušao da učini, ali je lokalna izborna komisija odbila molbu.

Zbog toga postoji mogućnost da Levante ostane bez golmana, a da situacija bude teža, rezervni čuvar mreže Ojer Olasabal je povređen.

"Klub radi na tome da ne moram u nedelju da se pojavim na izborima. Želim da znam šta se događa. Trenutno sam fokusiran na utakmicu i siguran sam da ću braniti. Ako treba prespavaću u subotu uveče kod kuće, ujutru otići na biračko mesto i potom se kolima prebaciti do San Mamesa", izjavio je Fernandes.

Nada se da će lokalna izborna komisija prihvatiti drugu molbu koja će biti poslata u petak. U njoj će biti opisan primer Injakija Vilijamsa, kojem se isto desilo 2015, kada je oslobođen rada na izbornom mestu. Napadač baskijske ekipe našao se u timu baš protiv Levantea pre četiri godine i postigao jedan od dva gola.

Zanimljivo, Fernandesov saigrač Horhe Miramon takođe je trebalo da se pojavi na biračkom mestu u svom rodnom gradu Saragosi u nedelju, ali je dobio dozvolu da igra.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike