L’Ekip tvrdi da je utakmica nameštena,klubovi demantovali

Pari Sen Žermen je savladao Crvenu zvezdu sa 6:1 u okviru drugog kola C grupe Lige šampiona.

Crveno-beli su ubedljivo poraženi na Parku prinčeva, a ukoliko je istina ono što piše francuski L’ Ekip i žestoko su poniženi.

Naime, navodno je UEFA obavestila tužilaštvo u Francuskoj da je jedan od čelnika srpskog šampiona pokušao je da uplati čak pet miliona evra da će Zvezda od PSŽ-a izgubiti sa pet golova razlike. Identitet čoveka koji je navodno pokušao da uplati novac nije obelodanjen. Navodno je njegov integritet prilično interesantan, a Francuzi pišu kako bi bi ovo mogao biti jedan od najvećih skandala u istoriji fudbala.

L’Ekip prenosi i da doušnik tvrdi i da se čelnik Crvene zvezde dan pre utakmice u Parizu sastao sa predsednikom PSŽ Naserom Al-Kelaifijem i da je njihov razgovor prisluškivan od strane policija, ali da se nije čulo ništa sporno. Pre utakmice se danima po forumima pisalo o mogućem nameštanju. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin i njegovi najbliži saradnici bili su obavešteni o mogućoj malverzaciji.

Zvezda je povodom ovog slučaja izdala saopštenje, a oglasili su se i iz redova Parižana, koji tvrde da nikakvih dogovora sa Zvezdom nije bilo.

– Veoma smo revoltirani zbog iznošenja ovakvih informacija. Nijednog trenutka niko od naših funckionera nije razgovarao sa ljudima iz Zvezde, a da to nije bilo striktno o samoj organizaciji meča. Govorilo se i o posetama i ostalim standardnim protokolima pred mečeve Lige šampiona. Naglašavamo da PSŽ podržava fundamentalne sportske principe, integritet takmičenja i nikada nije vršio radnje koje bi sve to dovele u pitanje, stoji u saopštenju šampiona Francuske.

Kategorije: 

Liga šampiona Fudbal var switchTo5x = false;stLight.options({„publisher“:“dr-dd626b19-45ff-44b5-6882-920c315451a5″});

(SOS kanal)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike