Krstajić pred novim neverovatnim angažmanom, ponovo može na Mondijal

Novinar nigerijskog Bi-Bi-Sija Olavušina Okeledži preneo je da je bivši fudbaler Partizana, Šalkea i Verdera na putu da preuzme Nigeriju.

"Krstajić je čovek kojeg Nigerija želi na mestu Gernota Rora. Njegov odlazak bi trebalo da bude završen tokom nedelje, a čovek koji je vodio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji bi mogao da ga zameni. Predstavnici Saveza će se sastati sa njegovim predstavnicima", navodi Okeledži.

Krstajić je u oktobru 2017. godine nasledio Slavoljuba Muslina na poziciji selektora "orlova", odmah pošto je obezbedjen plasman na Mondijal u Rusiji.

Srbija je to takmičenje završila u grupi, a 47-godišnjak iz Zenice je dobio otkaz u junu 2019. godine posle ubedljivog poraza od Ukrajine (5:0). Potom je dobio priliku i u klupskom fudbalu, vodio je TSC koji ga je otpustio pre nešto više od mesec dana.

Najveće zvezde u nacionalnom timu Nigerije trenutno su Kaleči Ihenačo (Lester siti) i Viktor Osimen (Napoli), a tu je i nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.

U slučaju da postane selektor "super orlova", Krstajić bi ponovo mogao da učestvuje na Svetskom prvenstvo.

Nigerijci su se kvalifikovali u treću rundu i posle žreba 25. novembra će saznati ime protivnika koji ih čeka u dvomeču za plasman. Tamo će se naći ukupno 10 reprezentacija, a pobednici dvomeča će obezbediti vizu za Katar.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар