Katai produžio ugovor sa Crvenom zvezdom

Katai je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju da se saradnja nastavi za još jednu godinu.

„Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi – Aleksandrom Kataijem, potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona videli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor sa Kataijem. Verujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vreme u Crvenoj zvezdi“, istakao je sportski direktor kluba Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Katai je ove sezone na 32 utakmice postigao 12 golova, iako je na početku sezone imao problema sa povredom.

„Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se nadam više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu sa porodicom, ne moram nigde da se selim. Iako još uvek ne planiram, iskreno se nadam da ću ovde završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, verujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove“, izjavio je Katai.

U dresu Crvene zvezde odigrao je 270 utakmica i postigao 127 golova. Na večnoj listi strelaca ako se računaju samo takmičarske utakmice, ima 113 pogodaka i četiri gola ga dele da prestigne Darka Pančeva i probije se na sedmu poziciju.

Takođe, Katai je postigao 101 gol u Superligi Srbije i tri pogotka ga dele od toga da bude najbolji strelac u istoriji pomenutog takmičenja.

(RTS)