Kakva sudbina čeka OFK Beograd?

Šesti klub po uspesima u bivšoj Jugoslaviji i treći u Srbiji. 2006. igrali su finale Kupa Srbije, a pet godina kasnije kvalifikacije za Ligu Evrope. Kola kreću nizbrdo 2016. kada su ispali iz Super lige, odmah potom i iz prve. Trenutno su na trećem mestu treće lige. Još je teža sudbina stadiona izgrađenog 1957. godine. Propada teren, ali i tribine pa se od 2015. koristi samo istočna. 

„2009. nam je istekao ugovor sa gradom tako da od 2009. nemamo više nikakav papir na osnovu koga bismo mi to koristili i na kraju nije nam dozvoljena bilo kakva aktivnost, što u građevinskom što u bilo kom smislu da možemo da ovaj stadion saniramo", rekao je direktor kluba Božidar Milenković.

Pomoćni teren, prvi u Srbiji sa veštačkom travom, sada je u rupama.

„Oni trenutno treniraju u potpuno neuslovnim uslovima, na pomoćnom terenu, gde je veštačka trava postavljena još 2006. godine , gde ti neki novi klinci, reprezentativci rizikuju povrede sa 15 – 16 godina koje su svojstvene igračima u poznom igračkom dobu", dodaje Nino Došen Majkić predsednik Upravnog odbora.

Sakupljali su se potpisi, pisale peticije za očuvanje Omladinskog stadiona, ali odgovor nije stigao. Na ovom stadionu pored fudbalskog, trenira još osam klubova.

„Mi smo se obraćali više puta Skupštini grada, Sportskom savezu, Ministarstvu sporta da nam izađu u susret da nam na bilo koji način pomognu kako bi ovaj stadion održavali i doveli u jedno pravi fudbalski hram gde bi svi ti naši klubovi kao i što vidite trenirali i imali dobre uslove", zaključio je direktor Milenković.

Crno bele slike nas podsećaju na vreme rekordnih poseta kada je stadion bio mali za sve. Na utakmicama sa Partizanom, Zvezdom i Hajdukom skoro 10 hiljada ljudi ostajalo je bez ulaznice. Satima bismo mogli da nabrajamo sve one koji su potekli iz ovog kluba. Sadašnji kapiten reprezentacije, ali i bivši igrali su za OFK Beograd. Jedno je sigurno – Beogradu pored crveno i crno belih nedostaju i plavo beli.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar