Kadeti Srbije protiv Portugalije za finale Evropskog prvenstva u fudbalu

Izabranici selektora Jovana Damjanovića pobedili su Austriju u Larnaki – 3:2 i obezbedili plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Srbija je posle 2022. godine i prvenstva Evrope u Izraelu, ponovo izborila polufinale kontinentalnog takmičenja za kadete.

Ovoga puta, Srbija je na Kipru bila smeštena u grupu A u kojoj je ostvarila dva trijumfa i jedan poraz. Kadeti su pobedili Ukrajinu minimalnim rezultatom, a onda i domaćina takmičenja sa 3:1. U poslednjem kolu poraženi su Češke – 4:3. Kao drugi iz grupe igrali su četvrtfinale protiv Austrije, prvoplasirane selekcije iz grupe B.

Put Portugalije do polufinala počeo je u grupi D u kojoj su kao prvi izborili četvrtfinale. U grupi su savladali vršnjake iz Španije – 2:1 i Engleske – 4:1. U poslednjem kolu poraženi su od Francuske – 2:1.

Portugalija je kao i Srbija igrala polufinale 2022, a poražena je nakon penala od Francuske. S tim što su Portugalci 2003. i 2016. godine bili prvaci kontinenta do 17 godina.

Najbolji strelac u dosadašnjem delu takmičenja je mladi igrač Porta Rodrigo Mora sa četiri gola i dve asistencije. Mihajlo Cvetković postigao je gol i asistenciju manje. Vasilije Kostov i Đorđe Ranković ubeležili su po dva pogotka, a Ranković ima i dve asistencije.

U drugom polufinalu od 19.30 sastaju se Danska i Italija.

Najvažnije detalje sa meča Srbija – Portugalija pratite na našem portalu od 17.00.

(RTS)