Juventus bez rukovodstva, Anjeli i kompletna uprava podneli ostavke

Torinsko tužilaštvo je krajem oktobra pokrenulo istragu finansijske malverzacije u periodu od 2018. do 2020. godine zbog kojih je, a koje su dovele do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka od 254.300.000 evra.

Informacija o ostavkama je zvanično potvrđena saopštenjem Upravnog odbora, međutim, u njemu se ističe zahtev da generalni direktor Mauricio Arivabene ostane na svojoj funkciji, preneo je Skaj.

Neopoziva ostavka Andrea Anjelija značiće kraj vladavine ove porodice u Juvnetusu.

Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije na čelu kluba, posle dede Eduarda, strica Đanija i oca Umberta, a izabran je maja 2010. godine.

Od tada je "Stara dama" devet puta bila šampion Italije, ali je posle godina dominacije zapala u krizu i tron prepustila Interu, pa Milanu.

Anjelijev odlazak iz Juvnetusa dovšeće i do promene na mestu predsednika Evropske asocijacije klubova (ECA), na kojoj je bio od 2017. godine, kada je nasledio Karl-Hajnca Rumenigea, koji je predvodio organizaiciju od njenog osnivanja 2008. godine.

Mediji navode da promena rukovodstva ne bi trebalo da utiče na sastav tima i igrače među kojima su i srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike