Joksimović: Osnovni problem Radničkog je što ekipa nije izbalansirana

Dejan Joksimović će na klupi kluba iz Niša zameniti Nikolu Trajkovića, koji je podneo ostavku posle utakmice 24. kola Superlige Srbije i poraza Železničara iz Pančeva (2:3).

Joksimović će debitovati u nedelju 17. marta protiv Napretka u Kruševcu.

„Situacija je delikatna, ali da nije verovatno ne bih ni došlo do ove promene. Treneri su uvek glavni krivci za rezultate. Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, o tome sam već pričao sa čelnicima Radničkog, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde, uveren sam da ova ekipa ima individualni kvalitet i potencijal za minimum mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno“, istakao je Joksimović.

Smatra da je osnovni problem to što ekipa nije dobro izbalansirana.

„Tim ne čini najboljih 11 individualaca, nego grupa koja najbolje funkcioniše zajedno. U tom smislu nam fali određeni balans. Takođe, psihološki momenat je sigurno problematičan u ovom trenutku, postoji nedostatak samopouzdanja, ali to je usko vezano sa rezultatima. Očekujem napredak već od Kruševca, bez obzira na to što je malo vremena za pripremu te utakmice“, zaključio je Joksimović.

(RTS)


Ostavite komentar