Japanski fudbaler Ito sklonjen iz reprezentacije zbog optužbi za seksualni napad

Džunja Ito (30) je osumnjičen da je učestvovao u seksualnom napadu na dve žene u hotelu u Osaki u junu prošle godine, pošto je ranije istog dana igrao za Japan protiv selekcije Perua.

Vest o optužbama na račun fudbalera objavljena je u japanskim medijima samo nekoliko sati pred meč osmine finala Azijskog kupa u kojem je Japan rezultatom 3:1 pobedio Bahrein.

Ito, inače član francuskog Remsa, ostao je tada prvi put na klupi, dok neće ni biti u timu za četvrtfinalni duel sa Iranom.

„Što se tiče nekih izveštaja u vezi sa Itom, Fudbalski savez Japana shvata da dve strane imaju različite tvrdnje u vezi sa prijavljenim činjenicama, ali smo oprezni. S obzirom na Itovo fizičko i psihičko stanje, Savez je odlučio da Ito napusti reprezentaciju“, navedeno je u saopštenju Fudbalskog saveza Japana.

Ito je u međuvremenu negirao optužbe i sam podneo krivičnu prijavu protiv dve žene. Tvrdi da su one „dobrovoljno pristale da se druže sa njim“. 

Advokat japanskog veziste rekao je da su optužbe „potpuno neosnovane“ i da nema fizičkih dokaza koji podržavaju navode dve žene. Naglasio je da ni on ni njegov klijent ne beže od toga da je Ito proveo vreme sa ženama koje ga optužuju.

Ito je standardni član reprezentacije Japana od 2017. godine i na 54 utakmice postigao je 13 golova.

Japan u četvrtfinalu Azijskog kupa igra protiv Irana u subotu od 12.30.

(RTS)


Ostavite komentar