Italijanski mediji: Paolo Maldini dobio otkaz u Milanu

Milan još uvek nije zvanično objavio odluku da je klub uručio otkaz Maldiniju, a pored nekadašnjeg fudbalera kluba i Frederik Masara jedan od direktora italijanskog tima je dobio otkaz.

Italijanski mediji podsećaju da je Kardinale doputovao u Milano kako bi ispratio kraj sezone, ali se na sastanku po okončanju sezone posvađao sa Maldinijem, koji je tražio veću autonomiju i novac za pojačanja u letnjem prelaznom roku kako bi tim bio konkurentniji za sledeću sezonu. 

Vlasnik italijanskog kluba je američka kompanija „Red Bird“. Međutim, američka kompanija planira da smanji troškove i ima drugačiju viziju razvoja italijanskog tima zbog čega je došlo do svađe između Maldinija i Kardinalea. piše Skaj Italija. 

Revolt na društvenim mrežama su iskazali Rafael Leao, Sandro Tonali i Teo Ernandez, koji smatraju da je Maldini deo istorije Milana i jedna od najvećih legendi „rosonera“.

Milan je ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona gde je eliminisan od gradskog rivala Intera, a Seriju A je završio na četvrtom mestu na tabeli.

Maldini je igračku karijeru proveo u Milanu, a za ovaj klub je odigrao 902 meča i postigao je 33 gola, a u novembru prošle godine imenovan je za sportskog direktora kluba, a pre toga je bio tehnički direktor „rosonera“.

(RTS)