Italijani, Česi i Slovenci overili vize za Evropsko prvenstvo

Italija je do plasmana na kontinentalni šampionat došla zahvaljujući remiju sa Ukrajinom u Leverkuzenu 0:0.

Iako je Ukrajincima bila neophodna pobeda za drugo mesto u Grupi C, „azuri“ su bili bliži pobedi.

Posle propuštenog Mundijalu u Kataru, Italiju je na Evropsko prvesntvo odveo novi selektor Lučano Spaleti.

U drugoj utakmici grupe, Severna Makedonija i Engleska igrali su bez pobednika – 1:1.

Engleska će na Evro kao prva u grupi sa 20 bodova, Italija je skupila 14, koliko i Ukrajina, Makedonija je završila kao četvrta sa 8 bodova, Malta je na začelju bz ijednog boda.

Česi su plasman u Nemačku overili pobedom protiv Moldavije 3:0.

Doudera, Čori i Souček bili su strelci za češki tim, koji je tako osvojio drugo mesto u Grupi E iza Albanije, koja je sa Farskim Ostrvima odigrala 0:0.

Albanija i Češka završile su kvalifikacije sa po 15 osvojenih bodova, Poljska sa 11 i Moldavija sa 10 ostale su bez plasmana na Evro, dok su kao poslednja ekipa u grupi završila Farska Ostrva sa 2 boda.

Slovenija je savladala Kazahstan 2:1, što je nekadašnjoj jugoslovenskoj republici bilo više nego dovoljno da zauzme drugo mesto u Grupi H.

Benjamin Šeško je doneo prednost „zmajčekima“ sa bele tačke, izjednačio je Orazov na startu drugog poluvremena, da bi konačan rezultat postavio Verbić u 86. minutu utakmice

Danska je poražena od Severne Irske 2:0, dok je Finska slavila u San Marinu 2:1.

Danska je prva u grupi sa 22 boda, koliko ima i drugoplasirana Slovenija, Kazahstan je osvojio 19, a Finska 18. Severna Irska je peta sa 9, San Marino je kvalifikacije završio bez osvojenog boda.

(RTS)


Ostavite komentar