Infantino: Nasilje posle utakmice u Trabzonu je neprihvatljivo

Infantino se osvrnuo na incident koji je ponovo doveo u pitanje bezbednost igrača i sudija koji nastupaju u Turskoj.

„Nasilje posle utakmice turske Superlige između Trabzona i Fenerbahčea je apsolutno neprihvatljivo. Na terenu ili van njega, nasilju nema mesta u našem sportu ili društvu“, napisao je Infantino na Instagramu, a prenosi zvanični sajt Fife.

Utakmica je odigrana u nedelju uveče na stadionu „Šenol Guneš“, a Fenerbahče je predvođen kapitenom Dušanom Tadićem do pobede stigao golom Mišija Bašuaija u 87. minutu.

Incidenti su počeli kad je u sudijskoj nadoknadi neko od domaćih navijača pogodio golmana gostiju, Hrvata Dominika Livakovića, posle čega je došlo do verbalnog sukoba između fudbalera dva tima, a zatim i do fizičkog obračuna igrača dve ekipe.

Zatim su na teren utrčali i navijači domaće ekipe, a jedan od njih je čak i nožem pretio igračima Fenerbahčea.

Policija je na kraju uspela da spreči teže posledice, a golmana Livakovića je neko udario u glavu dok je odlazio sa terena.

„Rekao sam to ranije, i ponoviću – bez izuzetka, u fudbalu svi igrači moraju da budu sigurni da bi igrali igru koja donosi takvu radost tolikom broju ljudi širom sveta. Pozivam nadležne vlasti da obezbede da se ovo poštuje na svim nivoima i da počinioci šokantnih događaja u Trabzonu budu pozvani na odgovornost za svoje postupke“, napisao je Infantino.

Drugoplasirani Fenerbahče je pobedom došao do 79. boda i nastavio borbu za prvo mesto sa gradskim rivalom Galatasarajem.

(RTS)


Ostavite komentar