Incident u Saudijskoj Arabiji – navijač bičevao igrača posle teškog poraza

Incident se dogodio u četvrtak uveče u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde se igralo finale, na stadionu u Abu Dabiju „Mohamed bin Zajed“, preneo je AP.

Na video snimku se vidi kako je napadač Al Itihada bacio flašicu vode na navijača, koji je iz čista mira izvadio dugačak bič i išibao marokanskog internacionalca Abderazaka Hamdalaha dva puta.

Hamdalah je promašio penal, ali je kasnije postigao jedini gol za njegov tim, a AP navodi da deluje da nije povređen nakon bičevanja.

Brzo nakon što je navijač šibao fudbalera, njegovi saigrači su uskočili i pojurili ka navijaču, koga su drugi navijač i redar udaljili sa mesta incidenta.

Na snimku se ne vidi da je navijač priveden. Hamdalah je igrao za tim Maroka koji je stigao do polufinala 2022. godine na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Al Hilal je slavio golovima Malkoma (dva), Salema Al Davsarija i Nasera Al Davsarija, a Milinković Savić se upisao u asistente, dok Mitrović nije igrao. 

Po dva gola za postigli su Malkom u 5. i 89, Salem Al Davsari u 44. i Naser Al Davsari u 86. minutu. Jedini gol za  Itihad postigao je Abderazak Hamdalah u 21. minutu. Aleksandar Mitrović nije bilo u timu zbog povrede, dok je Sergej Milinković-Savić odigrao ceo meč i ubeležio asistenciju kod trećeg gola Al Hilala.

(RTS)