Igor Matić: Piksi uverio igrače da veruju u sebe, ovako reprezentacija treba da izgleda

Matić tvrdi da je Piksi učinio da svi poveruju u uspeh fudbalske reprezentacije.

"Čovek treba da veruje u velike stvari, jer se onda i ostvare. Iskreno sam verovao, bio sam prethodnih dana sa ekipom, selektor je prenosio energiju, bio pun samopouzdanja i videvši to i mi svi ostali sa strane smo počeli da verujemo", rekao je Matić.

Član FSS-a i nekadašnji fudbaler istakao je da je selektor mentalno pomogao vrhunskim igračima. 

"Bitno je, kada je neko vođa, a to je naš selektor svakako, on je preneo energiju na igrače, kao i veru, harizmu, stav i samopouzdanje. Mi smo to u prethodnom periodu nekako izgubili. U fudbalu su i usponi i padovi normalna stvar, nekako se u poslednje vreme to izgubilo, nismo svi bili uvereni, ali po meni je jedan od najzaslužniji, uverio igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, imaju ozbiljan kvalitet u sebe i oni su pokazali kako treba da igra naša reprezentacija u budućnosti", dodaje Matić.

Matić tvrdi da je veliku ulogu igralo to što je selektor bio nekadašnji veliki fudbaler. 

"Selektor je bio veliki igrač i sve ovo je prolazio, bio lider i vođa na terenu, on je dugo trener i sve što je radio ranije, sad radi van terena, imamo vrhunske igrače, neko je trebao da ih pozicionira i uveri u taj kvalitet, postoji određena disciplina, zna da priđe igraču i uspopstavio je komunikaciju i sve funkcioniše na pravi način."

Igor Matić tvrdi da reprezentacija Srbije treba svakom fudbaleru da bude na prvom mestu.

"Ja radim u savezu, bio sam igrač i prošao sve selekcije, meni je reprezentaicja na prvom mestu, svima nama i treba da bude reprezentacija na prvom mestu i treba da vratimo kod i kult. Utakmica može da se pobedi srećno, ali mi smo juče dominirali i ovo je put kako treba da funkcionišemo u budućnosti", zaključio je.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар