I sud nemilosrdan, deset godina suspenzuje za Skenderbeg

"Na osnovu dostupnih dokaza, veće Arbitražnog suda zaključilo je da je Skenderbeg odgovoran za nameštanje utakmica, kao i da je odluka Disciplinske komisije UEFA dobro odmerena i ispravna. U skladu sa tim, odbija se žalba", navodi se u saopštenju Suda za arbitražu u sportu.

Disciplinska komisija Uefe kaznila je, u martu prošle godine, albanski Skenderbeg sa deset godina suspenzije i milion evra kazne zbog nameštanja mečeva u evropskim klupskim takmičenjima.

Odluku o kazni potpisao je predsednik Disciplinske komisije Uefe, Austrijanac Tomas Partl.

Evropski fudbalski čelnici su ovu odluku doneli posle široke istrage koja je pokazala da su čelnici Skenderbega manipulisali rezultatima prateći "nelogičan i iracionalan" tok uplate novca na nekoliko kladioničarskih sajtova. Uefa je istragom ustanovila da lica povezana sa albanskim klubom, uz direktnu pomoć ljudi iz samog kluba, manipulišu rezultatima kako bi stekli finansijsku korist.

Prvi meč je onaj protiv Krusejdersa iz Severne Irske, gde Uefa "ne vidi niti jedan razlog, osim imperativa kladionice, zbog čega su timovi insistirali svim silama da postignu barem četiri gola". Drugi meč je iz istog kvalifikacionog ciklusa, a odigran je 25. avgusta 2015. godine protiv Dinama iz Zagreba.

Preostala dva meča, koja prate iste obrasce sinhronizovanog ponašanja kladilaca i fudbalera, sa portugalskim Sportingom i moskovskom Lokomotivom u Ligi Evrope.

Ovde možete pročitati kako je Skenderbeg nameštao mečeve sa Krusejdersom, zagrebačkim Dinamom…

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike