Holandska policija upotrebila suzavac da rastera navijače Ajaksa na meču protiv Fejnorda

Grupa navijača Ajaksa pokušala je silom da uđe na „Johan Krojf arenu“, nakon što je utakmica prekinuta, što je navelo policiju da ih rastera suzavcem, napisala je amsterdamska policija na Tviteru.

Utakmica je prvi put bila prekinuta u 20. minutu, pošto su navijači domaćeg tima ubacivali tvrde predmete na teren. Meč je potom drugi put prekinut u 43. minutu zbog ubacivanja baklji na teren od strane navijača Ajaksa, a glavni sudija Serdar Guzubujuk je poslao igrače u svlačionicu.

Meč je nastavljen posle prekida od skoro dvadeset minuta. Ajaks je gubio 3:0 u drugom poluvremenu kada je utakmica konačno prekinuta, u 56. minutu nakon što su baklje ponovo ubačene na teren u blizini gola.

Nekoliko sati kasnije, Ajaks je otpustio sportskog direktora Svena Mislintata, koji se klubu pridružio u maju.

„Različiti pokušaji da se povrati šira podrška nisu doveli do željenih rezultata i to dovodi do nemira u klubu i oko njega, kao i do razočaravajućih nastupa“, rekao je privremeni direktor Jan van Halst.

Klub iz Amsterdama sa samo jednom pobedom i pet bodova zauzima 13. mesto u ligi, a sva tri gola protiv Fejnorda primio je u prvom poluvremenu.

(RTS)


Ostavite komentar