Gvardiola: Nisam očekivao da ćemo da budemo ovoliko bolji od Reala

Mančester siti je izborio plasman u finale Lige šampiona, pošto je sinoć na svom terenu ubedljivo savladao Real rezultatom 4:0. U prvom meču odigranom prošle nedelje u Madridu bilo je 1:1.

„Uvek očekujete da ćete da odigrate dobar meč, ali nisam očekivao da ćemo da budemo ovoliko bolji od Reala. Imali smo sjajnu energiju i visok intenzitet. Kada igramo na svom terenu osećamo se moćno, pobedili smo Arsenal, Bajern, Real…“, rekao je Gvardiola.

On je pohvalio Bernarda Silvu, koji je postigao dva gola za Mančester siti na sinoćnjem meču.

„Silva je jedan od najboljih fudbalera koga sam u životu video. Razgovarao sam sa igračima pred izlazak na terenu i rekao im: Da li želite da igrate protiv Intera? Zapitajte se dobro, ako želite da igrate finale svim silama, onda morate da pobedite Real. Moji fudbaleri su igrali ceo meč u takvom duhu“, dodao je menadžer Mančester sitija.

Gvardiola je potom nastavio da hvali fudbalere Mančester sitija.

„Postoji jedan jako zanimljiv detalj, koji opisuje ovaj tim. Oni su veoma ponizni i svako takmičenje shvataju veoma ozbiljno. Blizu smo osvajanja Premijer lige, a imamo zatim još dva finala. Blizu smo, to igrači dobro znaju. Rodri je bio sjajan. On ima sjajnu sezonu, bez njega ne bi stigli do finala LŠ. Svi pričaju o Erlingu Halandu, ali Rodri je najbolji vezni fudbaler. U finalu Lige šampiona igramo sa Italijanima. Njima je najbolje kada nisu favoriti“, zaključio je Gvardiola.

Finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera biće odigrano 10. juna u Istanbulu.

(RTS)