Grafičar predstavio „novog Nagelsmana“, Neđić vodi u nove pobede

Novi trener fudbalera Grafičara, Marko Neđić debitovaće na klupi razvojnog tima Crvene zvezde na utakmici protiv Budućnosti iz Dobanovaca.

Reč je o mladom stručnjaku, koji je tek zagazio u četvrtu deceniju života i čija je najbolja preporuka bila rad u mlađim kategorijama crveno-belih gde je u poslednje tri godine osvojio tri titule, dve sa omladincima i jednu sa kadetima.

Igrala je Neđina "trojka", generacija fudbalera rođenih 2003. godine, lepršavo, atraktivno, napadački, uvek na golviše.

Istina je da se juniorski i seniorski fudbal dosta razlikuju, međutim srpski "Nagelsman" jedva čeka nove izazove.

"Veliku većinu igrača poznajem i nije nam bilo potrebno upoznavanje. Trenirao sam ove momke u mlađim kategorijama i među nama nema tajni. Već na prvom treningu, proradile su emocije, uželeli smo se jedni drugih i nadam se da ćemo svi zajedn ostvoriti dobru atmosferu", rekao je novi trener Neđić.

Čeka nas težak period, imamo tri utakmice u kratkom vremenskom roku ali zaista ne sumnjam u potencijali kvalitet fudbalera na koje računam", dodao je novi šef struke tima sa Senjaka.

Tokom staža u Omladinskoj školi crveno-belih, Neđić je navikao na titule i pobede.

Međutim, trenutna pozicija Grafičara na tabeli nalaže da ovoga puta ciljevi budu drugačiji.

"Na sastanku sa čelnicima Crvene zvezde i Grafičara, Slobom Govedaricom i Zvezdanom Terzićem, sportskim direktorom DušanomAnđelkovićem, odnosno Nikolom Jelićem i Draganom Mladenovićem, dogovorili smo strategiju da se omladinska škola Crvenezvezde, Prvi tim Grafičara i seniorski tim crveno-belih dodatno uvežu, da ne preskačemo korake i da svi zajedno odlučujemo o budućnosti igrača", rekao je Neđić.

"Trenutni cilj jeste opstanak u Prvoj ligi i verujem da ćemo ga ostvariti. Znam da momci koji treniraju imaju karakter šampiona jer su to pokazali u mlađim kategorijama gde su redovno osvajali trofeje u takmičenju sa svojim vršnjacima. Treba da ih vratimo na pobednički kolosek i ne sumnjam da ćemo u tome uspeti.

Dugoročni planovi su takođe određeni.

"Da spremimo što više igrača za prvi tim Crvene zvezde. Naša najveća mana je neiskustvo koje ćemo pokušati da nadoknadimo timskom igrom", zaključio je Marko Neđić.

Utakmica između Grafičara i Budućnosti iz Dobanovaca igra se danas od 13 časova na terenu Omladinske škole Crvena zvezde.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike