Gasperini: Napoli će izabrati šta je najbolje za njega, ja ostajem u Atalanti

Đan Pjero Gasperini je prošle nedelje sa Atalantom osvojio Ligu Evrope. Klub iz Bergama je u finalu u Dablinu pobedio Bajer Leverkuzen sa 3:0.

Gasperini kaže da je odbio ponudu Napolija, pošto će i naredne sezone da trenira Atalantu.

„Napoli će izabrati šta je najbolje za njega, ja sam vezan za Atalantu i ostaću ovde. Siguran sam da će Napolitanci napraviti sjajan tim, pogotovo što već imaju jaku osnovu. Međutim, veran sam mom klubu. Nikada nisam govorio ništa drugo, niti sam ikada otvarao prostor za neke debate“, rekao je Gasperini, koji ima ugovor sa Atalantom do 30. juna 2025. godine.

Klub iz Bergama je sinoć na svom terenu pobedio Torino rezultatom 3:0 u meču poslednjeg kola Serije A, ali će 2. juna odigrati zaostalu utakmicu 29. runde protiv Fjorentine.

Atalanta je još ranije izborila plasman u Ligu šampiona. Trenutno je četvrta na tabeli Serije A sa 69 bodova, ali će u slučaju trijumfa nad Fjorentinom završiti sezonu na trećem mestu na tabeli.

„Biće narednih dana još bitnih proslava jer ovaj tim i dalje ima želju da pobeđuje i osvaja trofeje. Biće teško naredne sezone, ali ne verujem da će biti teže nego ove“, istakao je Gasperini.

(RTS)