Gasperini: Ispisali smo istoriju na impresivan način

Fudbaleri Atalante osvojili su Ligu Evrope. U finalu u Dablinu pobedili su Bajer Leverkuzen rezultatom 3:0.

„Ovo smo zaslužili. Ispisali smo istoriju, ali to smo učinili na impresivan način. Nije samo u tome što smo osvojili Ligu Evrope, već način na koji smo to uradili. Izbacili smo Sporting sa kojima smo igrali četiri utakmice, a koji je osvojio portugalsku ligu, zatim Liverpul dok su bili na čelu Premijer lige. Dobili smo sada i Bajer, koji je apsolutno dominirao Bundesligom. Neverovatna partija i veliko dostignuće“, izjavio je Gasperini.

Starteg Atalante je istakao da je njegov tim morao da igra ofanzivno protiv Bajera.

„Često igramo sa tri napadača, morali smo da idemo po pobedu u finalu. Morali smo da budemo ofanzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove ekipe sjajne kada napadaju, ali nisu tako sjajne kada ih naterate da se brane. Ne mogu da opišem sreću i ponos koji osećam prema mojim momcima“, dodao je trener Atalante.

Sva tri gola za Atalantu je postigao Ademola Lukman i to u 12, 26. i 75. minutu.

„Ispisali smo istoriju, trofej će se vratiti s nama u Bergamo. Ovo je neverovatan osećaj. Prošle godine smo imali odličnu sezonu, plasirali smo se u Evropu, a ove sezone smo zajedno s trenerom osvojili trofej. Stvarno je fantastično“, istakao je Lukman.

Atalanta je u prvom finalu evropskih takmičenja osvojila prvi trofej. To je prvi trofej kluba iz Bergama još od osvajanja Kupa Italije 1963. godine.

(RTS)