Futsaleri Srbije sanjaju medalju u Holandiji

Atmosfera je izuzetna u našem nacionalnom timu. Najveći problem predstavlja odsustvo Uroša Stojkovića, ali i povreda Jovana Lazarevića.

"Verujemo da posedujemo kvaliett da prodjemo grupu. Posle toga i samo znate da je sve moguće. Mi verujemo u sebe, imamo ambiciju, imamo želju, ne obećavamo baš zato da ne bi stvarali preveliki pritisak igračima i stručnom štabu, ali da, imamo velike ambicije.", ističe Dejan Majes, selektor futsal reprezentacije Srbije.

Naši reprezentativci u nedelju kreću put Amsterdama, gde će igrati mečeve grupe A. Prvi protivnik je aktuelni evropski i svetski prvak Portugalije, a potom slede dueli sa Ukrajinom i domaćinom Holandijom.

"Ja se iskreno nadam da će igrači sa tim pristupom ući u meč sa Portugalijom, da ćemo pokušati da iznenadimo Portugal u prvoj utakmici i da ćemo pokušati da, iako imamo dva, tri povredjena igrača, da ćemo ići na medalju, kao štio smo to i planirali pre ovih situacija koje su nas zadesile.", izjavio je Jovan Lazarević, reprezentativac Srbije u futsalu.

 

Na Evropskom prvenstvu će nastupiti 16 reprezentacija. Po dva najbolja tima iz svake grupe proćiće u četvrtfinale.

"Ja sam ubeđen da Srbiju svi gledaju kao jednog od pretendenata na medalju, ali isto tako se i svi boje nas i mi moramo da iskoristimo taj trenutak.! rekao je Marko Pršić, kapiten futsal reprezentacije Srbije

Sve mečeve našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu moćićete da pratite direktno na programima RTS-a.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike