FK Partizan: Na Zvezdinom stadionu vladao primitivizam

"Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti a u pobedi uzvisiti, večeras je na stadionu ‘Rajko Mitić’ doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot. Igrači Crvene zvezde su zasluženo trijumfovali jer su ovu pobedu, izgleda, više želeli. Međutim, večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva, vladao je primitivizam severnom tribinom kojim je najgrublje i najvulgarnije vređan potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić", navodi se u saopštenju crno-belih.

Dalje se navodi da su "primitivni i kukavički linč na stadionu doživeli svi prisutni čelnici Partizan na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem".

"Ogromni helijumski falus visio je, početkom drugog poluvremena, nad njihovim glavama u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde. Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma?".

Iz Partizana podsećaju da se ovakav incident ne dešava prvi put upravi Partizana na Zvezdinom stadionu.

"Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda. Pozivi na linč funkcionera FK Partizan i izlaganje nesvakidašnjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija našeg kluba napusti svečanu ložu stadiona Rajko Mitić. Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike